header gezaagdhout

Langenberg 10 5283 VE Boxtel NL

Biomassa

Selecteer de taal

Biomassa

TEREDO is ook actief op het gebied van biomassa. Wij kunnen biomassa in elke gewenste vorm leveren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen chips en shrips. Door middel van zeven kunnen wij elke gewenste afmeting leveren. In de toekomst zal het gebruik van biomassa zeker toenemen omdat hiermee op duurzaam verantwoorde manier energie kan worden geproduceerd.

CHIPS: dit is biomassa die gemaakt is met een machine die het hout versnippert. Dat wil zeggen het hout wordt met scherpe werktuigen verkleind. Meestal wordt deze werkwijze gebruikt bij schoon tak- en stamhout. Hierdoor wordt een zeer hoogwaardige biomassa verkregen. Asgehalte1-1,5%.

SHRIPS: dit is biomassa die gemaakt is met een machine die het hout shreddert. Dat wil zeggen het hout wordt met stompe werktuigen verkleind. Deze werkwijze wordt gebruikt bij boomstronken, struiken en takhout waar een kleine hoeveelheid zand bij zit. Nadat het hout geshredderd is, worden de shrips gezeefd om de biomassa en het zand te scheiden. Deze biomassa is zeer geschikt voor grootschalige biomassa energiecentrales.

Logistiek

TEREDO heeft met een aantal transportbedrijven afspraken gemaakt, waardoor wij altijd op tijd de biomassa kunnen aanleveren. Dit transport vindt meestal plaats over de weg met walkingfloor trailers of met groot volume containerwagens. De vrachtwagens nemen altijd minimaal 90 m3 biomassa mee. Indien er bij de klant de mogelijkheid is om de biomassa over het water aan te leveren, dan is dit voor TEREDO ook geen enkel probleem.